Privacybeleid 2018-07-14T10:22:43+00:00

Help ons helpen

Wilt u helpen om dieren te redden? Doneer dan aan de dierenambulance.

HELP ONS DIERENLEVENS REDDEN

ALTIJD BEREIKBAAR

Direct een dierenambulance nodig?

Onze landelijke meldkamer is 24 uur per dag bemand!

 Bel 0900-0245!

Dierenambulance-rotterdam staat onder beheer van Stichting Dierenambulance R.e.o., gevestigd aan Cartesiusstraat 88, 3076 DD Rotterdam met kvk nummer 41130700. Verdere contactgegevens zijn hier te vinden.

Wij vinden een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

wij duidelijk vermelden met welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
wij onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
wij passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op aanvraag ter inzage te bieden, te wijzigen of te verwijderen.
Stichting Dierenambulance R.e.o. is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 21-05-2018.

Cookies
Op Dierenambulance-Rotterdam.nl maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en daarin opgenomen Flash-applicaties wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. In de cookieverklaring van Dierenambulance-Rotterdam.nl lichten wij toe welke cookies er worden geplaatst en met welke doelen.

Gebruik van persoonsgegevens
Door het gebruiken van onze dienst laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven, in het kader van de door u gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:
• NAW gegevens
• Telefoonnummer
• Factuuradres
• Emailadres
• Betalingsgegevens
• Geslacht
• Geboortedatum
• IP-adres

Registreren
Bij bepaalde onderdelen van onze dienst moet u zich eerst registreren. Na registratie bewaren wij via de door u gekozen gebruikersnaam de door u opgegeven persoonsgegevens. Wij bewaren deze gegevens zodat u deze niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen, zodat wij u kunnen contacteren in het kader van uitvoering van de overeenkomst, facturering en betaling en om een overzicht te geven van de donaties en diensten die u bij ons heeft afgenomen.

Wij zullen de aan uw gebruikersnaam gekoppelde gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Uw account
Als u een account aanmaakt, worden u naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om de afrekengegevens automatisch in te vullen bij toekomstige donaties of diensten.

Over het algemeen slaan we informatie over u op zolang we deze nodig hebben voor het doel waarvoor we deze verzamelen en gebruiken. We zijn niet wettelijk verplicht deze te bewaren. We bewaren donateurs-informatie maximaal 7 jaar voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, en betalingsgegevens. U kunt op ieder moment een verzoek doen om uw gegevens te laten verwijderen door contact op te nemen met onze klantenservice.

Wij zullen ook reacties of beoordelingen opslaan, indien je deze achterlaat.

Heeft u vragen en schakelt u onze klantenservice hierbij in dan kunnen we aantekeningen maken en deze bewaren.

Donaties en giften
Algemeen contact in het kader van jouw donatie of gift.
Dierenambulance-Rotterdam.nl gebruikt jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres voor het verstrekken van de door jou aangevraagde informatie of het afhandelen van de van jou verkregen informatie, vragen of opmerkingen.

Verstrekken van informatie over acties, diensten en producten van Dierenambulance-Rotterdam.nl.
Dierenambulance-Rotterdam.nl gebruikt je naam en adresgegevens voor het verstrekken van informatie over acties, diensten en producten van Dierenambulance-Rotterdam.nl, tenzij je hebt aangegeven deze informatie niet te willen ontvangen.

Afhandelen van de donatie of gift.
Jouw naam en bankrekeningnummer wordt gebruikt om de donatie of gift af te wikkelen. Jouw contactgegevens kunnen gebruikt worden indien dat nodig blijkt te zijn voor de afwikkeling van jouw donatie of gift.

Anoniem statistisch onderzoek.
Geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens kunnen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek of statistiek door onszelf of door derden. Deze geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens zijn nooit tot jou als individu te herleiden.

E-mailings: informatie en aanbiedingen van Dierenambulance-Rotterdam.nl.
Dierenambulance-Rotterdam.nl gebruikt je naam en e-mailadres om je per mail informatie te sturen over activiteiten, projecten en fondsenwerving binnen de dierenambulance, tenzij je hebt aangegeven deze e-mails niet te willen ontvangen. Afmelding voor deze mailings is te allen tijde mogelijk via de afmeldlink onderaan de mailing.

Telefonisch contact: diensten en aanbiedingen van Dierenambulance-Rotterdam.nl.
Dierenambulance-Rotterdam.nl kan je naam en telefoonnummer gebruiken om je telefonisch te informeren over nieuws en diensten van de dierenambulance.

Reclame
Wij kunnen u, naast de informatie op onze website, op de hoogte brengen van onze nieuwe acties en diensten:
• per e-mail
• via social media

Contactformulier en nieuwsbrief
Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze acties en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Als u een contactformulier op de website invult, of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die u ons toestuurt bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van uw e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Wij gebruiken de software van Mailchimp om onze nieuwsbrieven en nieuwsbrief abonnee’s te beheren en hebben met hen een verwerkersovereenkomst gesloten. Meer informatie over Mailchimp privacybeleid vind je op deze pagina: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Locatiegegevens
Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij locatiegegevens (GPS) van u verzamelen. Hiervoor wordt op het moment zelf uw toestemming gevraagd.

Tevens kunnen deze (locatie) gegevens opgeslagen en verwerkt worden door de aanbieder van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware, zoals Google Maps, maar de gegevens kunnen ook worden gebruikt door bijvoorbeeld Google of Apple zelf. Wij hebben hier geen invloed op. Wij raden u aan de relevante privacyverklaringen te lezen van de desbetreffende aanbieder.

Verstrekking aan derden
Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan onze partners. Deze partners leveren op maat gesneden advertenties op basis van uw persoonsgegevens. Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst. Deze partners kunnen uw gegevens voor eigen marketingdoeleinden gebruiken. Deze partners kunnen u zelfstandig benaderen voor acquisitiedoeleinden.

Op onze site zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten, tot slot laten wij de IP-adressen niet anonimiseren. U kunt het vastleggen en verwerken van de door de cookies gegenereerde gegevens (inclusief je IP-adres) voorkomen door via de volgende link de zogenaamde “opt-out browser add-on” te downloaden en installeren: tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl
Meer te weten komen over het privacybeleid van Google Analytics kan via de volgende link: https://www.google.com/intl/nl_ALL/analytics/learn/privacy.html

Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken en zijn beveiligd met een SSL-certificaat.

Websites van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Betalingen
We verzamelen informatie over je tijdens het afrekenproces met betrekking tot donaties of andere diensten.

Leden van ons team hebben toegang tot de informatie die je bij ons hebt opgegeven. Zowel Beheerders als Webdevelopers hebben bijvoorbeeld toegang tot:

  • Donateurs-informatie, zoals het totaalbedrag van gift of donatie, de datum van gift of donatie en de naw gegevens.
  • Klantinformatie, zoals jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en betalingsgegevens.

Onze teamleden hebben toegang tot deze informatie om donaties en giften te voltooien, te behandelen, terugbetalingen te doen en om jou te ondersteunen.

Betaal informatie
Betalingen worden verwerkt door Mollie. Bekijk het Privacybeleid van Mollie voor meer informatie.

We accepteren betalingen via IDEAL. Bij het verwerken van betalingen worden sommige gegevens overgedragen aan IDEAL. Hiertoe behoort informatie die noodzakelijk is om de betaling te verwerken of ondersteunen, zoals het totaalbedrag van de donatie en factuurgegevens.
Bekijk het Privacybeleid voor IDEAL-services voor meer details.

We accepteren betalingen via PayPal. Bij het verwerken van betalingen worden sommige gegevens overgedragen aan PayPal. Hiertoe behoort informatie die noodzakelijk is om de betaling te verwerken of ondersteunen, zoals het totaalbedrag van de donatie en factuurgegevens.
Bekijk het Privacybeleid voor PayPal-services voor meer details.

Externe dienstverleners
Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen u gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

het ondersteunen bij onze helpdesk;
het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;
het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.
De overheid
Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

Welke rechten kunt u uitoefenen met betrekking tot uw gegevens?
Recht op informatie
U heeft het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van u verzamelen en hoe wij met uw gegevens omgaan.

Recht op inzage
U heeft het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over u beschikbaar hebben. U kunt dat aanvragen door contact op te nemen met onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op wijzigingen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens te laten wijzigen als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze klantenservice.

Recht om bezwaar te maken
U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kun je ons vragen om jouw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Dit kun je doen door contact op te nemen met onze klantenservice. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook dit kun je regelen door contact op te nemen met onze klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op dataportabiliteit
U heeft het recht om gegevens die u aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die u met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat u deze gegevens kan bewaren in een database van u of van een andere partij. Dit betreffen uw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en betalingsgeschiedenis. Wij bieden u de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat kun je opvragen door contact op te nemen met onze helpdesk.

Recht op beperking
U heeft het recht om beperking van de verwerking van uw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij uw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als u van mening bent dat hier sprake van is, kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen
U heeft het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van u hebben te verwijderen. Wanneer u een verzoek indient om uw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot u herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden u de mogelijkheid om een verzoek in te dienen door contact op te nemen met onze helpdesk of door het invullen van ons contactformulier.

Recht om een klacht in te dienen
U heeft het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan. Wanneer u een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met u op. Neem daarvoor contact op met onze helpdesk. Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het verdient aanbeveling om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens
Voor vragen over ons privacybeleid of vragen omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande gegevens:

Stichting Dierenambulance R.e.o.
Cartesiusstraat 88
3076 DD, Rotterdam
info@dierenambulance.nl
010 – 479 50 15