30 JAAR DIERENAMBULANCE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

Vanaf oktober 2018 bestaat Dierenambulance Rotterdam en Omstreken 30 jaar. Reden tot een groot feest, ja zeker?! Normaal gesproken wel maar nu niet, de hulpverlening aan dieren is zo duur geworden dat we een groot feest niet kunnen bekostigen, het beetje geld wat we nog hebben steken we liever in de hulpverlening aan dieren.

Het verhaal in een noten dop: 30 jaar geleden kwamen piet en joke op het gigantische idee om een dierenambulance te starten in Rotterdam.

Zo gezegd zo gedaan, een oud bestelbusje op de kop getikt en nu was het wachten op meldingen. In het begin één ritje in de week maar van lieverlee werden dat er steeds meer, ook de zielige diertjes bij joke thuis werden steeds meer. Allerlei zielige katten werden mee naar huis genomen, kittens die om het uur de fles moesten hebben, het was een beestenbende, papegaaien die de hele dag gilde en mamma riepen, maar ja daar deed je het tenslotte voor al die stumpertjes.

Na 5 jaar waren we alom bekend en kregen we het steeds drukker en dus zijn we met vrijwilligers gaan werken. Dat waren leuke tijden en minder leuke tijden. Leuke tijden omdat je een hecht team kreeg en piet en joke niet meer de enige waren die 24 uur per dag reden maar er ook eens andere mensen. Minder leuke tijden omdat je altijd mensen over de vloer had en je er eigenlijk geen privé leven meer op na hield.

Na 10 jaar in 1998 kregen we steun van een bureau en die zorgde ervoor dat we een eigen kantoor konden betrekken, fantastisch was dat, nu konden we echt uitbreiden en dat is ook gebeurd. De dierenambulance heeft nu zo’n 200 tot 300 meldingen per week, druk kunnen wij het wel noemen, we doen allerlei ritten van aangereden dieren tot eerste hulpverlening, een vogeltje uit zijn benarde situatie redden en nog veel meer.

Ook hebben we een nood opvang voor honden en katten en kleine huisdieren, bijvoorbeeld als er een huis afgebrand is en er zijn dieren aanwezig dan nemen wij die zolang op tot de mensen weer hun huis in kunnen. Ook heeft de dierenambulance een echte meldkamer waarvan uit alles geregeld wordt, bijvoorbeeld een kat in de boom die er niet meer uit durft, dan gaan wij even kijken en als het ons echt niet lukt dan doen we dat samen met de brandweer, samen halen wij hem eruit!

Ook halen we aangereden dieren van de straat af en passen we EHBO toe en brengen die indien nodig naar een dierenarts, en daarna naar de eigenaar als die bekend is. Verder halen we ook diertjes op die overleden zijn en brengen die naar een huisdieren crematorium zodat ze netjes gecremeerd kunnen worden.

Op de wagens (nu 5 stuks) is TomTom webfleet manager en portofoons aanwezig. Dat betekend voor de chauffeurs minder zoeken of verkeerd rijden en eerder ter plaatse kunnen zijn bij calamiteiten met dieren, en dat alles heeft een landelijke dekking.

Nog steeds zijn we aan het uitbreiden. 5 jaar geleden hebben we een knaagdieren pension gebouwd zodat als de mensen op vakantie gaan zij hun konijntjes of caviaatjes of andere kleine huisdiertjes bij ons kunnen brengen. Ook vogeltjes en papegaaien nemen wij in pension. Dit is allemaal na te lezen op www.knaagdierenpension.nl

Plannen voor de toekomst? Zeker! Wij blijven dromen van een groot centrum waar alles in zit, een spoed dierenarts voor de weekeinden en de nachten, en een nieuwe wagen staat ook op onze verlanglijstje.

Wij zijn altijd op zoek naar donateurs of eurosponsors die door middel van een euro per maand sponsoren, zo helpt u ook de dierenambulance rotterdam en omstreken en de dierenhulpverlening. Dit is allemaal na te lezen op www.dierenambulance-rotterdam.nl. U kunt natuurlijk ook een donatie of gift over maken op bank: NL85 INGB 0001520129.

Lijkt het u leuk om een dagje in de week te werken bij de dierenambulance? Dan mag u altijd bellen, wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Voor informatie kunt u bellen naar Joke: 0651742758 of de Meldkamer: 010-4768750

Dierenambulance Rotterdam en Omstreken draait echt al 30 jaar zonder subsidies of vergoedingen van gemeentes. 

Trots zijn wij op onze:

  • Donateurs.
  • Eurosponsors.
  • Mensen die giften hebben gegeven.
  • Brandweer waar we altijd een beroep op kunnen doen.
  • Medewerkers en Ex medewerkers.
  • Dierenartsen die altijd voor ons klaar staan, en niet om geld vragen.
  • Collega dierenambulances.
  • Bedrijven die ons met materiaal ondersteunen.
  • Kroonland die al meer dan 25 jaar onze prachtige kwartaal magazine maakt.
  • En op een ieder die we vergeten zijn.

Namens Joke en Piet iedereen: Heel hartelijk bedankt voor de fijne en prachtige jaren!

Dierenambulance Rotterdam en omstreken.
Geen eendagsvlieg, ook niet opnieuw begonnen.
We blijven zeker nog 30 jaar of langer bestaan.

HELP ONS DIERENLEVENS REDDEN
Dierenambulance Rotterdam en omstreken